Hoeveel mensen keken vóór u

zaterdag, december 25, 2010

De Bijbel

Is de bijbel waar van kaft tot kaft ?


Veel Christenen nemen zonder meer aan dat de Bijbel het geopenbaarde, onfeilbaar Woord van God is. Zij beroepen zich  daarbij op 2 Thimotheus 3:16 waar geschreven staat:
Al de Schrift is van God ingegeven, en is nuttig tot lering, tot wederlegging, tot verbetering, tot onderwijzing, die in de rechtvaardigheid is;
De meesten van hen weten echter nauwelijks wat er zoal in de Bijbel te vinden is en krijgen zondags in de kerk alleen dat te horen wat in de betreffende gemeenschap  en/of de voorganger als geaccepteerd wordt ervaren. De voorganger kan om zijn uiteenzetting te staven putten uit een omvangrijke hoeveelheid teksten en voor de onbevangen luisteraar lijken de conclusies logisch te volgen uit wat er in de Bijbel geschreven staat. Slechts weinigen beseffen dat door andere teksten uit diezelfde Bijbel te kiezen een evenzo logisch klinkend betoog kan worden gehouden waarbij men tot geheel andere, zo niet tegenovergestelde, conclusies komt.
Bent u ook zo'n onbevangen luisteraar en wilt u onbevangen blijven? Bent u ook zo'n Christen die de Bijbel eigenlijk niet kent en dat liever ook zo wil houden???? Stop dan hier en ga niet verder en negeer wat er geschreven staat:

Lees verder op de volgende link:

note: de bijbel is honderden keren vertaald, steeds meer tekst ging daarbij, door modernisering, verloren.  Een voorbeeld. Bestonden er bij de oude Statenvertaling nog eenhoorns, in de laatste Bijbelvertaling zijn dat neushoorns geworden.

1 opmerking:

  1. Een kind voelt zich geliefd door het geloof in Sinterklaas. Een christen voelt zich geliefd door het geloof in God. Verstand komt met de jaren dus net als dat kind groeit ook een christen hier wel overheen.

    BeantwoordenVerwijderen