Hoeveel mensen keken vóór u

woensdag, januari 19, 2011

Maasbach 1

Hoeveel verdient David Maasbach
Hoeveel verdient Davis Maasbach.  Blijkbaar weet niemand dat althans, zo lijkt het. De vrome evangelie-prediker heeft destijds het imperium van zijn vader overgenomen. Daaronder viel ook de bioscoop Capitol, in Den Haag, die door vader Maasbach werd omgetoverd tot een soort kerk. De aankoopprijs en het opknappen, alsmede het onderhoud worden/werden uit giften van goed gelovige mensen gefinancierd. Het bezit van het kapitale gebouw, dat in waarde het miljoen ver zal overschrijden,  zal in handen zijn van Maasbach en de zijnen, al of niet verhuld in een foundation of beheersmaatschappij.
Het pand, liggende op de Apeldoornse laan 2 te Den Haag, heeft vele bedrijven/stichtingen onder zijn dak. De BV. Hobimij, De uitgeverij “Het Bijbelhuis”, Het Bijbelhuis, De evangelische boekhandel “Het Bijbelhuis”,  De Stichting Johan Maasbach Wereldzending, de Stichting Bethanië, De stichting tot behoud en onderhoud van kerkgebouwen,  De Volle Evangeliegemeente, en nog veel meer. Bedrijven op het woonadres van David Zelf of zijn familieleden, zijn in dit rijtje niet meegenomen.
Wat verdient David Maasbach, is daarom een goede vraag. Elke door God gezonden evangelist of prediker, zou er geen bezwaar tegen hebben om zijn “definitieve aanslag inkomstenbelasting”  in de openbaarheid te brengen. Immers, het gaat niet om geld, maar om de verkondiging van het woord. Jezus en Zijn apostelen, deden dat ook geheel belangenloos. Ik zeg daar niet mee dat een prediker als Maasbach geen recht heeft om te kunnen leven. Ik bedoel wel dat hij van zijn arbeid eigenlijk niet rijk zou hoeven worden.
In 1995 werd de vader van Maasbach reeds aangeklaagd vanwege het sjoemelen met (veel) gelden. Op die klacht is hij noch zijn zoon nooit ingegaan. Het is dus allemaal onbekend gebleven. In de hedendaagse tijd, waarin “God geld is” lijkt het niet meer dan logisch als eens duidelijk werd wat er nu met de activiteiten van Maasbach werd omgezet en wat zijn inkomen daaruit is. Dit lijkt een menselijke wens, temeer omdat David van zijn “volgelingen” een bijdrage vraagt van 10% van het inkomen, zoals de bijbel volgens David voorschrijft.
Wie licht kan werpen op het vraagstuk: “wat verdient David Maasbach” kan mailen naar:
Via dit mailadres kan niet worden gediscussieerd. Eventuele interessante  bijdragen zullen (indien verzocht anoniem) op dit blog worden geplaatst.

De winkel van Maasbach
Wie op http://www.bijbelhuis.nl kijkt, ziet de winkel van David Maasbach. Er is van alles te koop.
Posters, wanddecoraties, muziek, films, boeken, speelgoed, babyartikelen, israel producten en ga zo maar door. Dat moet toch wel een business zijn voor David Maasbach, de vrome prediker. Eigenaar van vele gebouwen, in een stichting ondergebracht en grootverkoper van gebruiksartikelen die ergens een relatie hebben met God. En natuurlijk een groeiende klantenkring, want in zijn spreekbeurten en op televisie, wordt telkenmale verwezen naar deze website.
Ik vraag me af of dit nu Gods bedoeling is. Ik bedoel dat voorgangers, die bij de mensen aanslaan, enorme winkels opzetten waarin gadgets verkrijgbaar zijn. Ok, dat Michael Jackson dit doet, of andere musici, dat kan, maar een door God gezonden voorganger heeft toch niet als doel om “binnen te lopen”.
Ik zie het al voor me, Jezus, lopend in de woestijn, het woord verkondigend. Achter Jezus aan komen dan mensen die bij Jezus in dienst zijn. Ze verkopen broden, doornenkronen, Jezus beeldjes, mooie bakjes en schaaltjes enz. Want Jezus moet toch ook in zijn dagelijks brood voorzien. Zou Jezus, indien hij heden ten dage terugkomt, ook werken met winkels, stichtingen, beheersmaatschappijen en bv’s? Ik denk het niet. Het verkondigen van het woord heeft slechts een doel. Mensen wakker schudden. Er rijk van worden is geen doel en zeker ook geen prettige bijkomstigheid. Hoe komt het toch dat mensen zich zo laten beduvelen door al die charismatische (of niet-charismatische) figuren die zeggen dat zij de waarheid verkondigen. Zijn wij dan allemaal dom geworden of zo?  Vinden wij het normaal dat predikanten hun taak zien als commerciële bezigheid. Ik in ieder geval niet.

13 opmerkingen:

 1. Geloof. Veel mensen laten zich liever leiden door een voorganger die ogenschijnlijk geeft wat zij zoeken. Dat sommige van dominees daarvan profiteren, is duidelijk. Dit gebeurt in steeds grotere mate. Mensen zouden moeten beseffen dat God niet tot je spreekt vanuit een “geestelijk leider” die er geld voor vraagt, maar rechtstreeks tot jezelf. Laat je daarom niet neppen. Zodra er grote bijdragen worden gevraagd door een kerk of geloofgemeenschap, ga er dan weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben niet tegen winkels, maar heb wel moeite met de vraag:"Hebben de armen dan geen recht op een boekenkast vol Christelijke literatuur?". Of alle opwekkingsliederen. Of de Bijbel die in Nederland niet te goedkoop is. Ik denk dat het ok is wanneer je het geld juist besteedt. De bijbel geeft ons veel richtlijnen hoe je dat kan doen.
  God vindt niet erg als we vermogen verwerven. Want hoe kunnen we geld geven als we zelf niks hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind en ben van mening dat het volkomen terecht is dat David Maasbach jaarlijks toont in een jaarverslag wat er aan inkomsten en uitgaven zijn gedaan, openheid van zaken, inderdaad. Daarmee beweer ik niet, en dat benadruk ik, dat hij onbetrouwbaar is want ik ken hem daar niet goed genoeg voor. Ik weet wle dat geld een grote verleiding kan zijn, ook voor verkondigers van het evangelie.
  Een jaarverslag is in mijn ogen gewoon niets minder dan normaal, alleen weet ik niet of stichtingen daartoe verplicht zijn, maar het zou de integriteit wel ten goede komen als daartoe zou wordne overgegaan, namelijk: openheid van zaken.
  Dan wil ik nog een ding eraan toevoegen: veel mensen menen de stem van God te horen, ook predikers en evangelisten, maar het zijn veelal hun eigen gedachten. Wij dichten God menselijke eigenschappen toe, zoals boosheid, jaloezie, wraakzucht en meer van die menselijke trekjes, maar als God zo zou zijn dan zou Hij God niet zijn, Dan hebben we het over iemand anders.
  Alles wat mensen over God zeggen is veelal onzin en vaak zelfs beledigend.We zijn allemaal een beetje de weg kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reactie op anoniem: God is mens geworden door Jesus te worden, een mens met menselijke eigenschappen! (nieuwe testament)

  (Oude testament)
  Hij heeft ons gemaakt naar Zijn evenbeeld (genesis 1:26). Hoe zijn wij? Zo is Hij en andersom! De vraag is: Wat doe je met je eigenschappen, luister en volg je de duivel of God?
  Hij heeft ons het recht van Vrijheid gegeven, vrijheid om te kiezen, het goede of het slechte?
  In hem (God)is enkel licht en geen duisternis, voor wie in Hem geloven! Hij kiest er dus voor het goede voor ons te doen.

  In de eindtijd (dan gebruikt God ook woede, kwaadheid, boosheid etc... (juist om de slechte mensen aan te pakken d.m.v. rechtvaardigheid naar de goede mensen)als Jesus terug naar de aarde komt, dan wordt de aarde in zijn huidige bestel vernietigd (Openbaringen).

  reactie op de blog:Een leider (van een gemeente/kerk) kan het Woord van God goed uitleggen aan de mensen (vooral nieuwe gelovigen).In de Bijbel staat ook, vertrouw/ bouw je geloof niet op de mensen, maar op het Woord van God. Toets altijd de preek van de voorganger/ leider met het Woord van God! God spreekt (je aan) op verschillende manieren, het Woord is de basis, de mens "the tools".

  Doe geen dingen die niet uit je hart komen(zoals bijv. het geven van geld als je dit niet wilt/ vertrouwt). Je hebt verstand gekregen. Je mag openheid van financiele zaken vragen en/of besluiten geen geld te geven als je geen antwoord /openheid op je vragen krijgt. Dat kun je dan goed onderbouwen naar je Gemeente toe, mocht je dat nodig vinden.
  God verplicht je tot niets.(Door Mij ben je waarlijk vrij ....) Als je,je dan toch (schuldig voelt wat niet hoeft, want door de komst van Jesus zijn wij vrij gemaakt van de wetten van het oude testament!)met die 10% regeling zit, doe dan iets voor een ander: mens,dier en/of milieu! waar je blij van wordt. Geef mensen van de voedselbank iets, of ga eens (vaker)op bezoek bij een eenzaam iemand, geef een dakloze een broodje, geef een arm iemand de Bijbel, boek of een opwekkings-CD of doe iets anders waar je hart zich goed bij voelt (wellicht ontdek je je eigen roeping?), die 10% zit hem niet in het verplicht geven aan iets waar je hart niet achterstaat! Al geef je 99% God kent je hart en je intenties!
  God weet dat de duivel geld als middel gebruikt om je op een dwaalspoor te brengen, dus een kritische houding/ onderzoekshouding is prima als het om jouw donaties gaat!

  Het lijkt mij normaal dat als je een CD, DVD, boek etc... wil hebben dat je hiervoor moet betalen, er zijn immers kosten voor gemaakt en je krijgt iets voor terug, lijkt mij een normale eerlijke deal? Je hoeft het ook niet te kopen? Soms krijg je ook iets van mensen. Ik ben blij dat is soms een goed boek kan lezen of naar opwekkingsliederen kan luisteren of een goede opbouwende preek, zodat ik weer vol van vreugde ben (dank God dat het beschikbaar is!)
  Jesus werkte (wie niet werkt zal niet eten)ook,tot zijn 33ste jr(voor het uitkomen van zijn roeping). Hij was met zijn vader timmerman, en kreeg voor zijn diensten geld (of ruildiensten) om in levensonderhoud te voorzien.Als hij bakker was geweest dan had hij brood verkocht, visser dan had hij vissen verkocht....etc.

  Maak je niet druk om wat Maasbach (of andere voorgangers) aan geld ontvangt of vermogen heeft (of hoeveel hij aan goede doelen geeft)of wel of niet openheid geeft in de boekhouding, het is onze verantwoordelijkeid niet! Wat hij doet,moet hij zelf weten, hij moet uiteindelijk zelf verantwoording aan God afleggen, zoals jij en ik ook. God heeft het eindoordeel, niet wij. Dat geeft rust, ik maak me er niet druk om. Als David een trouwe volgeling van God is dan gun ik hem alle het goede, ook een goed financiel leven!

  Liefs Lenie & Thijs

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jan,

  Sluit mij aan bij anoniem, openheid van zaken, dan ben je gelijk van al die praatjes en negatieve kritiek af, zou he Geloof nog meer tengoede doen. Verder ken ik David M. niet persoonlijk, en hij heeft natuurlijk ook recht op een eigen prive leven, Maar vraag ik mij dan wel eens af...... is het echt nodig om in een amani kostuum tepreken en rond terijden in een dikke auto ??? Verder Gods Zegen !!!!!!!!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Er is meer aan de hand dan dat het op het oog lijkt. Als christen is je geleerd niet te roddelen. En dat wil je dan ook niet. Maar als nooit iemand zijn mond opendoet gebeurt er ook niets. Zo zouden interne ex medewerkers veel meer naar buiten kunnen brengen. Inclusief de ex voorgangers.
  De bezittingen zijn fors wat Maasbach aangaat. Gezien de vele gebouwen en woningen die allemaal grenzen aan het hoofdkantoor. Zowel aan de Apeldoornselaan kant als de La Rey weg. Willie Maasbach woont trouwens op nummer 23 van de La rey weg. David op nummer 4 aan de Apeldoornselaan. Waar ook de stichting op naam staan van de kerk in Breda. Waarom? Broer John woont op nummer 54 ook Apeldoornselaan. Alles wat er tussenin zit behoort aan de Stichting net als capitol. En dan de diverse kerken her en der. Al dit moois bekostigd uit giften van mensen. Er ging vroeger dus al heel veel geld om binnen de organisatie. Ook nu. etentje voor de Helden van Maasbach is daarvoor misbruikt. Want Vorig jaar de kerk in Schiedam verkocht voor 850000 euro excl. kosten koper. Door erfenis verkregen huis van Voorganger van Twillert uit Nijkerk ook rond de 180000 en het geld wat nog over was op de bank. Dus ruim 1 miljoen toegevoegd vorig jaar. Ja ja en dan heeft David 100000 euro moeten lenen bij de bank voor nieuwe kamera's. Schande waarin mensen gemanipuleerd worden. Het jaar liep bijna af voor de helden van David. Inmiddels zo rond de 250 mensen die maandelijks elk minimaal 100 euro schenken op een bankrekening. De achterliggende reden van dit etentje was niet de mens en de gever. Doel was opnieuw mensen over te halen om Helden te blijven. En dan nog extra vragen voor de nieuwe kamera's. Die tijdens deze 2 eet avonden grotendeels betaald werden. Waarom stuiteren mensen er toch steeds in om mee te doen. Juist pure manipulatie. De beide broers hebben een vlotte babbel en overredingskracht. Mensen geven soms ook vanuit een soort van schuldgevoel. En dan de vraag Waar blijven de inkomsten? Inmiddels zijn er zoveel stichtingen en bedrijfs constructies dat het echt onoverzichtelijk is geworden. Waar wordt er geschoven, hoe wordt er afgeboekt. Huurt men zelf terug van Hobbymij de BV van Willie Maasbach. (trouwens grappig dat op papier een vrouw van rond de 80 verantwoordelijk is voor de BV. Maar de vraag is dan ook, kan hier zwart geld worden wit gewassen?
  Er komen immers elke maandag eurogelden op kantoor van de offers uit alle gehouden samenkomsten. Niemand die daar naar kraait. Wachttoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. . Persoonlijk denk ik en met grote zekerheid dat de Maasbachen zich behoorlijk verrijken inclusief de Maasbach kids. Voor hen is het een leuk leventje. Shoppen in Beverly Hills. Leuke vakanties met David en John en kids in Florida. Leuke uitstapjes naar New York of Texas. En ook individueel. Zogenaamde zendingstrips. Men moet het ook niet mooier maken dan dat het is. Zijn ook maar samenkomsten. In Groningen wonen net zo goed zondaren. Nee men moet voldoen aan de statuten van de stichting. Je moet dus wel een paar keer weg per jaar. Voldoe je in ieder geval aan de wet.
  Er worden tripjes gemaakt door de Kids Maasbach. Jesselyn is er ook dol op. Straal verwende dochter van David. Het leeft allemaal van de giften en de gaven. Merk kledingg schuwt men ook niet. En als er op uit gekeken is houd Jess een verkoop waar anderen dan weer haar afgedragen waar kunnen kopen.
  Ik zou dan ook aan ieder een oproep willen doen om echt te stoppen met geld schenken. Want u geeft aan de Maascach en zijn familie. U bent verantwoordelijk als gever, u moet goede rentmeester zijn. Laat u niet langer misbruiken voor en door de Maasbach familie. Ga zelf lekker op reis. Kies uw eigen echte goede doel uit. Wachttoren

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ook hebben de Maasbachen meer banden met Amerika dan menig een denkt of weet. Wellicht heeft men de dubbele nationaliteit. Vanwege Maasbach sr. Waarom zou er anders Amerikaanse registraties zijn van bijvoorbeeld overlijden van Maasbach Senior. En registraties van stuk of 6 verschillende woonlocaties in Amerika? Zogenaamde aangiften van Boekverkopen in de States. Saldo wat steeds rond de 50000 dollar blijft staan. Worden dan daarvan wat giften gedaan op naam met naam en adres van Andrea Chrouch, Ricky en Frank Abram. Maar ook de zussen Maasbach. Heb het allemaal wel gevonden en meer. Zelfde geld voor Robert Maasbach die woont en werkt in Engeland. Maar waarom dat een soort van aangifte in de states? Waar bij hij aangiften doet van en to bijna 300000 op naam van Robert Maasbach. Waarin hij zichzelf gemiddeld 50000 dollar toebedeeld. Zijn vrouw Virgina 1500. Schoonmoeder zit ook in bestuur. Ook vanuit Engeland heb ik jaarcijfers te pakken. Deze liegen er ook niet om. De andere Maasbachen laten zich ook niet onbetuigd in Amerika. Mooie royale woningen, sommige met Zwembad buiten. Zoals die van Gonny Maasbach. Lang leve de lol.
  Ik heb ik echt veel informatie al verzameld voor openbaarheid. Er komt nog meer aan. Degelijk onderbouwd. Op dit moment, dit weekeinde gaan de Maasbachen op uw kosten van de gevers naar Geneve waar ze een paar maandjes geleden zijn begonnen met diensten te houden in super luxe zaal, grote beeldschermen. Lijkt Amerika wel. Mapband waar alle kids in zitten John en Godelief, allemaal zijn ze daar. Ff Retourtje Geneve. Kunnen ze daar ook nog ff shoppen. Mag een paar centen kosten. Daarnaast worden alle voorgangers die geen familie zijn geïnstrueerd en gehersenspoeld en als pionnen gebruikt om de buit binnen te halen. Zoveel als mogelijk. Zijn ook voorgangers met goede jobs en inkomens. En als je vragen hebt of kritisch bent. Dan wordt je zonder pardon de deur gewezen. Zo ook Bert Grootveld (Voorganger Utrecht) en zijn Vrouw de zus van de vrouw van David, de kids, schoonouders van David allemaal eruit gekikt. Ja David heeft het in zijn bol. 1 corr 13 wordt uit het oog verloren. Wanneer gaan de ogen van mensen eindelijk is open over deze familie. Zolang er een Maasbach aan de top staat blijft de voorgenoemde items zich voordoen. En de straal verwende kids van nu en de leidinggevende van later worden nog erger.
  In de maatschappij hebben ze geen van allen gewerkt. Leven van andermans geld is stukken makkelijker. Nog wat adressen om is te kijken op Google street View. Adres van Gonny Maasbach:1450 Baldy view cr Corona CA 92882: Robert Maasbach:1800N Canary Dr Edmond Oklahoma, postal code 73034. Esther Maasbach getrouwd met Jerry Terry:23 Highland Dr Apalachin NY 13732 US.
  Kerk van Jerry Calvary's Love Johnson City New York. Robert Maasbach Engeland: Cherry Garden Avenue 19 Folkstone. Wat ex woonplaatsen Maasbach SR in de US: Ross Corners, South Vestal, Tracy Creek, Vestal Gardens, Willow Point. Laatst bekende woonplaats voor zijn dood was Vestal Broom County New york 13850. Maasbach zijn persoonlijke BSN nummer is Amerika 065-xx-2779. Hier wat Tax nummers van Stichting Johan Maasbach wereldzending: Usa 237225516 Robert Maasbach: 731276394. Meer gedetaileerde info volg nog. Groet Wachttoren.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. !!!!!!!!!!!!!!God waarschuwde mij al op een hele aparte manier!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! .

  In de geest en ik snapte het gewoon niet wat het nou was, of waar voor het was…..

  <<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

  Ik werd gewoon gewaarschuwd!!!…. En nu ik dit alles heb gevonden en gelezen op internet, is het mij duidelijk geworden. Ik werd echt gewaarschuwd:) !!!Ik wist al dat er iets goed mis was, maar ik wist niet wat.

  Alles wat het oog ziet en oor hoort lijkt allemaal te kloppen…

  En dat is nou het linke van deze organisatie.. en nu begint het te blijken …
  .En je komt er pas achter maar dan is het eigenlijk al te laat.

  Maar gelukkig zijn er mensen die hun bek open trekken en het bekend maken aan de wereld die maar lezen en horen wil …dus je kan op tijd zijn geef het door mensen….En voorkom narigheid en dat je portomonee uitgedund word…om hun levenstijl te voorzien…mafkezen

  Tip van flip: als je genoeg heb verzameld….Pleuah je het allemaal neer bij de media…ALLES de kranten, de nieuwszender, social media, verschillende website’s misschien wel die hackers groep Anonymous_(groep)…gewoon 1 grote campagne , YOUTUBE. ALLES de hele mikmak zodat als mensen maasbach googlen…dat het allemaal boven komt drijven…En DAT…kunnen ze NIET in de doofpot stoppen.

  Ik spreek tot jullie DIE ALLES op internet kwakken…DOORGAAN zodat de mensen kunnen lezen , hahaha “”"”ZOEK EN GIJ ZULT VINDEN”"”"…” in dit geval” de waarheid over hoe uw geld afhandig gemaakt word. En dat die mensen dus niks te kort schieten of hun organisatie…
  Mijn persoonlijke advies: uit de grond van me hart…

  Wegwezen, Afkappen, Bidden.
  Up-yours ,Fuck-You and God Bless

  helemaal toppiej patatje joppiej

  Efeziërs 5,11

  Neem geen deel aan de vruchteloze praktijken van de duisternis maar ontmasker die juist,

  Jesaja 32,3

  Ogen zullen niet langer blind zijn, oren luisteren weer aandachtig;

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik ben zelf 2 jaar een bezoeker van de maasbach gemeente Utrecht geweest. Ondanks dat er veel dingen waren die mij niet aanstonden, bleef ik gaan want de toenmalige voorganger Bert Grootveld was een waanzinnig goede prediker. Het was niet iedere week raak, maar hij had regelmatig preken die mij raakten en mij hielpen om rechtop te blijven staan in mijn toen turbulente leven.
  Wat mij in die tijd was opgevallen, en helaas deed Bert daar wel aan mee, was de enorme persoonsverheerlijking van David Maasbach en zij Regina. Wij zijn uitzendingen heeft bekeken en hem live heeft horen spreken weet dat zijn preken altijd gericht waren om zoveel mogelijk geld binnen te halen.
  Ik stop nu want anders gaat het modder gooien worden, maar ik vind het SCHANDALIG dat deze man zich een AFGEZAND van GOD noemt. Hij is een SCHANDE voor het christendom.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Publicatieverplichting
  Weet waaraan u geeft! U als belastingbetaler, donateur en/of begunstigde heeft er belang bij dat u inzicht krijgt in het functioneren van een ANBI goed doel. Vragen die wellicht bij u opkomen zijn:

  •Passen de doelstellingen van een organisatie bij uw wensen, overtuigingen en/of idealen?
  •Wat heeft de ANBI tot nu toe bereikt?
  •Wat willen ze bereiken en waarom verdienen zij uw steun?
  •Welk percentage van uw schenkingen komt terecht bij de doelstellingen van het goede doel?
  •Hoe is het bestuur georganiseerd en is er personeel in dienst?
  •Hoe kunt u contact leggen met de ANBI?
  •Hoe kunt u (financieel) steunen?
  Het gaat dus om informatie die van belang is voor transparantie en verantwoording in de filantropische sector. De verstrekking van die informatie via internet is vanaf 1 januari 2014 een wettelijke voorwaarde voor het behoud of de verkrijging van de ANBI-status. Om de ANBI status te krijgen moet de ANBI in het bezit zijn van een beleidsplan en haar financiële verslaglegging op een bepaalde vastleggen. Vanaf 2014 moet deze informatie ook openbaar gemaakt worden (Publicatieverplichting). Deze informatie moet u gratis via internet ter beschikking worden gesteld. Op ANBI.nl kunt u informatie terugvinden die ANBI goede doelen moeten publiceren.

  Publicatieverplichting: Welke informatie moet een ANBI publiceren?
  Welke informatie moet er op basis van de Uitvoeringsregeling Algemene Wet Rijksbelastingen 1994 minimaal gepubliceerd worden door een ANBI? Dit zijn de volgende gegevens:

  •Weergave van de officiële naam en publiek bekende naam;
  •KVK en/of RSIN nummer.
  •Post- of bezoekadres, dan wel het telefoonnummer, dan wel het e-mailadres van de instelling;
  •Doelstelling volgens de statuten en andere interne regelgeving;
  •De hoofdlijnen van het actuele beleidsplan;
  •Bestuurssamenstelling, het beloningsbeleid van de instelling en de namen van de bestuurders, met uitzondering van:
  ◦Namen van bestuurders van kerkgenootschappen alsmede hun zelfstandige orderdelen en lichamen waarin zij zijn verenigd,
  ◦Namen van bestuurders waarvoor de inspecteur op verzoek van de instelling ontheffing verleent omdat is aangetoond dat publicatie van deze namen een reëel gevaar oplevert voor de persoonlijke veiligheid van deze bestuurders of van hun familieleden;
  •Een actueel verslag van de uitgeoefende activiteit of activiteiten van de instelling;
  •De balans en de staat van baten en lasten, met toelichting, van de instelling dan wel, indien het instellingen betreft die niet actief geld of goederen werven onder derden en die het aan hen ter beschikking staande vermogen of de opbrengsten daarvan uitsluitend of nagenoeg uitsluitend besteden ten behoeve van hun doelstelling (zuivere vermogensfondsen) of indien het kerkgenootschappen alsmede hun zelfstandige onderdelen en lichamen waarin zij zijn verenigd betreft, de staat van baten en lasten (resultatenrekening) en een overzicht van de voorgenomen bestedingen, met toelichting.
  •De informatie uit de voorgaande bullet moet telkens binnen zes maanden na afloop van het boekjaar openbaar gemaakt. Vanaf 1-1-2014 dient u de gegevens van 2012 te publiceren en op 1 juli 2014 moeten de gegevens van 2013 gepubliceerd zijn.
  De ANBI-status wordt geweigerd of ingetrokken indien een instelling in gebreke blijft de vereiste informatie op internet te plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb er drie jaar voor gewerkt voor 500 per maand de re
  st was voor maasbach toen gingen me ogen open dat ik genijt was door maasbach en moes ik kiezen de horeca of zijn secte dus koos ik voor de horeca eigen mening

  BeantwoordenVerwijderen
 13. De natuur is prachtig, er zijn geen goden.
  Alleen mannen die hard praten zo niet met jurken aan die zeggen wat vrouwen wel of niet moeten doen. Dat is de basis van élke godenverering.

  BeantwoordenVerwijderen